Ik werd geconfronteerd met mijn eigen podiumangst

Tijdens het Virtual Business Woman event in Bussum werd ik tot op het bot geïnspireerd. Hoe dat kwam? Doordat ik flink werd geconfronteerd met mijn eigen podiumangst. 

De uitdaging ligt bij mij vooral in het mezelf laten zien. Ik heb jarenlang op de achtergrond gewerkt en dat was wel zo lekker. Het voelde fijn, ik regelde alles snel, efficiënt en op tijd. Al het uitvoerende werk en het gebruik maken van mijn netwerk voor het perfect organiseren van evenementen, presentaties enz. Ik kan het dromen. Maar, op het moment dat ik dat podium moet pakken, sla ik dicht. Ik ga er wel staan en ik doe het, maar alles trilt en zindert in mij. Noem het zoals je wilt, het voelt voor mij alsof mijn lichaam op tilt slaat tot een volledige black-out. Ik heb er trainingen over gevolgd en ook in mijn NLP Master Practitioner opleiding was dit een ontwikkeling die ik doormaakte. 

Topspreker
Ik kan het dus zeker wel, ik doe het alleen niet met veel plezier, ik lig er zelfs wakker van. Tijdens het evenement merk ik op dat iedereen dit ervaart. Iedereen – stuk voor stuk – voelt spanning. Hoe vaker je voor een publiek staat, des te gemakkelijker gaat het je af. Eva Brouwer is daar het levende bewijs van. Zij pakt het podium als geen ander en is met recht een topspreker geworden, met flair, charisma, alertheid en een prachtige swung.

Gewoon doen
‘Pak je podium’ gaat niet alleen over voor een groep gaan staan en jouw verhaal vertellen. Het gaat over meer dan dat. Het gaat over zichtbaarheid, laten zien wie jij bent, wat je doet, waar jij goed in bent en vooral wat jij de ander te bieden hebt. En hoe je dat doet? Ga het gewoon doen! Hoe je als vrouw je dromen kunt waarmaken, zo vertelde Sandra Hollaar. Zelfs op plaatsen waar nog steeds mannen het merendeel van de topfuncties bekleden, kunnen vrouwen de top bereiken. Sandra heeft inmiddels haar grote droomdoel gehaald en als ondernemer van vier succesvolle ondernemingen laat zij zien dat alles mogelijk is. Haar levensverhaal heeft echt mijn ogen geopend. Think big, the sky is the limit. En wil je het klein houden, ook goed. Doe in ieder geval dat wat jou gelukkig maakt!
Ga gewoon doen! Stel je doel, en maak je plan!

Na afloop van de dag, onderweg naar huis, gebeurde er van alles met mij: het ene na het andere idee borrelde op. Ik visualiseer graag en als ik iets voor me zie, dan gaat het goed komen. Over deze ideeën ga ik je uiteraard meer vertellen. 

Nu ben ik wel nieuwsgierig, want hoe pak jij jouw podium?

Heb je na het lezen van mijn blog behoefte aan meer verdieping of ondersteuning, neem dan gerust contact met me op. Samen sparren over of werken aan jouw zichtbaarheid kan altijd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *