Ze gaan binnenkort trouwen en ik ben ceremoniemeester

We zijn samen als we binnenkomen. Dit keer ben ik namelijk niet alleen; ik heb Chef Tico bij me die een prachtig menu voor de bruiloftsgasten heeft bedacht en voor ze gaat koken. We worden hartelijk begroet op de prachtige, knusse locatie middenin Rotterdam. Allebei kijken ze verheugd en toch… zie ik daar een beetje spanning? Er komt natuurlijk best veel op je af als je gaat trouwen, vooral voor de bruid. De gom bemoeit zich vooral met de innerlijke mens en het feestelement en vindt dat wat de bruid vindt vaak wel best. 

In dit geval heeft de gom een uitgesproken mening. Voor mij fijn, voor de bruid misschien wat minder; er zijn nog wat hobbels te nemen. 

Hoe ze elkaar ontmoet hebben?

Eerst een kop koffie en dan gaan we aan de slag. Om de spanning er wat uit te halen, vraag ik ze hoe ze elkaar hebben ontmoet. Het plezier spat gelijk van de gezichten af en ze vertellen over hun eerste ontmoeting. Hierna is de spanning wat weggenomen en bespreken we wat er al is geregeld en wat er nog gedaan moet worden. Natuurlijk heb ik een overzicht voorbereid om met het bruidspaar door te nemen: van het vaststellen van de trouwdatum, trouwbudget, gastenlijst, vervoer, getuigen, ondertrouw, de trouwpapieren (niet onbelangrijk), de band, fotograaf, verlanglijstje, de jurk, kostuum, tot het regelen van het ringkussen. Best wel veel waar je allemaal aan hebt te denken en rekening mee hebt te houden. 

De bruid heeft alle touwtjes in handen

De bruidegom verliest al snel zijn interesse en gaat met de Chef over het menu praten. De gom kookt namelijk zelf ook graag en zo hebben ze al snel een boeiend gesprek met elkaar. De bruid, zo merk ik, heeft alles onder controle. Er zijn nog een paar losse eindjes, maar eigenlijk is alles grotendeels wel geregeld. De kaarten moeten bijvoorbeeld nog, dat vindt ze best nog wel een dingetje, want mijn hemel wat is er veel keuze. Ze heeft wat bedacht qua ontwerp, maar is daar niet tevreden over. We spreken wat ideeën door en op een zeker moment lijkt het alsof ze een besluit heeft genomen wat het gaat worden. Ik beloof wat ideetjes te sturen voor een ringkussen, want die mag natuurlijk niet ontbreken. En zo maken we nog meer afspraken met elkaar.

Geen enkel zintuig wordt overgeslagen op de dag zelf

En dan de dag zelf, want daar draait het natuurlijk om. Ze hebben mij gevraagd om de dag in goede banen te leiden, zodat zij lekker kunnen genieten zonder zich met de organisatie van de dag bezig te hoeven houden. En ik, ik voel me bijzonder vereerd dat ik hiervoor gevraagd ben. Het programma krijgt voor mij beeld en jeetje wat gaan de gasten in de watten gelegd worden. Hebben ze Rotterdam nog niet goed op hun netvlies staan? Dan wordt het op de dag zelf meer dan goed gemaakt, waarbij geen enkel zintuig wordt overgeslagen. Ik voel en proef de sfeer al.

Nog maar een maand en dan gaat het gebeuren!Ook een ceremoniemeester nodig? Of een coördinator om je evenement in goede banen te leiden? Plan een vrijblijvend intake gesprek in om het over jouw event te hebben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Ze gaan binnenkort trouwen en ik ben ceremoniemeester”